IMG_3736
IMG_0865
IMG_1567
Het voorjaar komt er aan!
Een goed moment om uw airco te laten controleren
door Auto Airco Wilp
WelkomParticulierBedrijvenOnderdelenPrijzenWerkingTipsNieuwsContact
Vind uw onderdeel


op kenteken:
 

op artikelnummer:
 

op OEM nummer:
 

op auto:


Tips

1. Gebruik de aircoinstallatie regelmatig en dus niet alleen tijdens warme dagen. Hierdoor vermindert u slijtage en lekkage van het systeem en voorkomt u onaangename geurvorming door bacterievorming van de verdamper.

2. Als u de auto in de volle zon heeft geparkeerd, kunt u beter eerst de ramen enkele minuten open houden, voordat u de airco gaat gebruiken. Zo bereikt u eerder de gewenste temperatuur.

3. Om bacterievorming van de aircoverdamper te voorkomen, is het beter om de airco regelmatig enkele minuten voor het einde van de rit uit te schakelen. De kans op nare luchtjes is dan kleiner, doordat de verdamper droogt, voordat de motor wordt stilgezet.  

4. Stel de temperatuur in het interieur niet te laag. In de zomer ongeveer gelijk of enkele graden lager dan de buiten-temperatuur. Hierdoor is het verschil met de buitentemperatuur niet zo groot als u uitstapt.  

5. De lucht uit de ventilatieroosters kan een zeer lage temperatuur hebben. Daarom is het beter om de lucht niet rechtstreeks op het lichaam te laten blazen.


6. Het plasje water wat regelmatig onder de auto staat bij ingeschakelde airco, wordt veroorzaakt door het gecondenseerde vocht van de verdamper (zie foto). Dit is een normaal verschijnsel.7. Het ontbreken van voldoende koudemiddel is de meest voorkomende storing, die in het voorjaar optreedt. Daarom adviseren wij om de airco minimaal twee keer per maand te gebruiken.


8. Laat uw airco minstens een keer per jaar controleren en eens in de drie jaar uw filterdroger (zie foto) vervangen en weer afvullen met het juiste vulgewicht door uw aircospecialist Auto Airco Wilp.


Auto Airco Wilp • Weerdseweg 7 7384 CJ Wilp • 0571-262250 • info@autoaircowilp.nl